skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Verkalking is een verharding die vaak voorkomt in met name de schouderpees, maar ook in andere pezen zoals de achillespees kunnen verkalkingen voorkomen. Of er sprake is van een verkalking kan onder andere met een echo worden vastgesteld.
Waarom deze verkalkingen in een pees ontstaan is niet volledig duidelijk. Mogelijk komt het door veroudering of door schade aan de pees. Wel is duidelijk dat deze verharding in de pees drie stadia kent; de vormingsfase, de stabiele fase en de fase waarin deze oplost. Met name bij vrouwen tussen de 40 en 60 jaar worden verkalkingen in de schouderpees vaker gezien.

Symptomen

Een verkalking hoeft niet altijd pijnlijk te zijn en dus voor klachten te zorgen. Verkalkingen kunnen pijnlijk zijn als ze inklemming veroorzaken of wanneer ze oplossen. Als ze oplossen kan dat zelfs zeer pijnlijk zijn en voor het gevoel kan het zelfs acuut ontstaan. Hierdoor kan de arm in sommige gevallen niet goed opgetild worden.

Echo

Een echo geeft duidelijkheid of er sprake is van verkalking en of deze aan het oplossen is. Ook krijg je direct advies wat te doen met deze klachten en of fysiotherapie jou kan helpen bij je klachten. Naast een verkalking kan er ook sprake zijn van een peesscheur en om dit uit te sluiten is de echo een uitstekend middel om dit in beeld te brengen. Wil je ook graag een echo om meer duidelijkheid te geven in jouw schouderklachten, laat het ons weten!

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Gea Bos

Zeer prettig. Ik kon gelukkig snel langskomen voor mijn behandeling. Ik ben vooral blij dat ik een eerlijke en duidelijke behandeling heb gekregen. Als ik weer klachten krijg dan kom ik zeker terug.

Judith (19)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!