skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Vergoedingen

Fysiotherapie

Reguliere fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heel veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullend pakket voor fysiotherapie. Fysiotherapie wordt alleen uit de basisverzekering vergoedt indien:

  • je onder de 18 jaar bent
  • je klacht voorkomt op de lijst van Borst. Deze lijst bestaat uit een aantal chronische klachten, operaties ed.

Vraag jij je af of jouw klacht in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basis of aanvullende verzekering, neem dan contact op met je zorgverzekeraar of therapeut.

Ergotherapie

Ergotherapie heeft 10 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. Vanuit de basisverzekering wordt, met uitzondering van een bezoek aan de huisarts, altijd aanspraak gemaakt op het eigen risico. Zo ook bij de ergotherapie. Heb jij je eigen risico al verbruikt, dan zijn er geen kosten verbonden aan een consult van onze ergotherapeut.

Heb je meer vragen over hoe te verzekeren, vergoedingen en aanspraak op eigen risico? Kijk dan bij onze meest gestelde vragen.

Osteopathie

Osteopathie valt bij de zorgverzekeraar onder de alternatieve beweegzorg of alternatieve geneeswijze. Je aanvullende verzekering bepaald hoeveel jij als vergoeding krijgt. Deze link en meer informatie op onze pagina helpen je daarbij.

 

Dien ik iets te betalen?

Heb jij een verzekering voor fysiotherapie of ergotherapie, dan zorgen wij dat de rekening direct bij jouw zorgverzekeraar terecht komt. Ben je door je vergoeding heen of heb je geen verzekering voor deze zorg afgesloten, dan krijg je van ons een factuur via de mail. Indien je deze niet via email wenst te ontvangen, kun je deze altijd aan de balie komen voldoen.

Wat betreft de osteopathie: het is gewenst dat je na de behandeling direct pint (of contant betaald). Je krijgt vervolgens een factuur mee die je zelf kunt indienen bij de zorgverzekeraar.

Behandelingen kunnen zowel contant als via pin worden voldaan.

Tarieven

Intake € 49,00
Behandeling fysiotherapie € 37,00
Behandeling Manuele Therapie € 49,00
Behandeling Manuele Lymfedrainage € 49,00
Toeslag behandeling aan huis € 18,00
Tapen (waaronder hooikoorts) € 15,00
Niet nagekomen afspraak (korter dan 24 uur afgezegd) € 15,00

10 uur uit de basisverzekering

Indien uren uit basisverzekering verbruikt:

Intake ergotherapie/uurtarief € 84,00
Behandeling ergotherapie 30 minuten € 42,00
Toeslag behandeling aan huis € 18,00

Wij hebben een overeenkomst met alle zorgverzekeraars en bij verschillende van hen zijn wij voorkeursleverancier. Raadpleeg hiervoor de eigen zorgverzekeraar.
NB: Bel tijdig af!

Intake € 87,00
Vervolgconsult € 80,00
Baby’s en kinderen vervolgconsult € 60,00

Voor baby’s en kinderen is soms een kortere behandeltijd voldoende, dit gaat altijd in overleg. De eerste afspraak is echter altijd een intake.

Intake € 55,00
Starterspakket € 240,00
Pilates les met twee personen € 29,50
Pilates les met drie personen € 24,50
Strippenkaart 14 lessen € 140,00
Strippenkaart 28 lessen € 252,00

Ben je ons vergeten?

Zorgverzekeraars vergoeden alleen als een behandeling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden geannuleerd of waarbij de cliënt niet verschijnt, wordt een no show genoemd. Deze no show’s worden in rekening gebracht en worden door de zorgverzekeraar niet vergoed. Het tarief van een no show bij de fysio-, ergotherapie en massage < 30 minuten is 15 euro. Is er een afspraak gepland voor > 30 minuten bij onze masseur, wordt er 25 euro in rekening gebracht.