skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Vergoedingen

Fysiotherapie in 2018

Reguliere fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Heel veel Nederlanders hebben dan ook een aanvullend pakket voor fysiotherapie. Fysiotherapie wordt alleen uit de basisverzekering vergoedt indien:

  • je onder de 18 jaar bent
  • je klacht voorkomt op de lijst van Borst. Deze lijst bestaat uit een aantal chronische klachten, operaties ed.

Vraag jij je af of jouw klacht in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basis of aanvullende verzekering, neem dan contact op met je zorgverzekeraar of therapeut.

Denk je fysiotherapie nodig te hebben?

Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, hangt af van je eigen zorgbehoefte en het risico dat jij loopt op een aandoening. Sport of beweeg jij intensief, dan is er een verhoogde kans dat je een blessure oploopt en fysiotherapie nodig hebt. Heb je vaker last heeft van de spieren of gewrichten, dan is een bezoek aan de fysiotherapeut dichtbij. Heb je geen klachten en leef je gezond, dan is de kans dat je een fysiotherapie nodig hebt. Toch kan het altijd gebeuren dat je onverwachts door een fysiotherapeut behandeld moet worden, bijvoorbeeld na een ongelukje tijdens het klussen in huis. Zonder aanvullende verzekering betaal je de kosten voor fysiotherapie zelf.

Wel of geen eigen risico bij fysiotherapie?

In 2017 is het verplicht wettelijk eigen risico 385 euro per volwassene per jaar. Kinderen onder 18 jaar betalen geen premie, hebben geen eigen risico en staan bijgeschreven op de polis van een van de ouders of verzorgers.

Het verplicht eigen risico (eventueel verhoogd met een vrijwillig eigen risico) geldt per jaar. De eerste zorgaanspraken van het jaar die vanuit de basisverzekering vergoedt worden, komen ten laste van dat eigen risico. Dit kan voor fysiotherapie zijn, maar ook voor andere zorg. Het gaat dus om de eerste nota’s van zorg uit de basisverzekering. In de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico voor fysiotherapie.

Jij kunt direct naar de fysiotherapeut zonder verwijzing!

Je heeft geen verwijsbriefje nodig en kunt meteen een afspraak maken bij een van onze fysiotherapeuten. In enkele situaties blijkt achteraf dat toestemming van de huisarts alsnog nodig blijkt. Dit zal je therapeut kenbaar maken tijdens het eerste bezoek.

Tarieven

Intake € 49,00
Behandeling fysiotherapie € 37,00
Behandeling Manuele Therapie € 49,00
Behandeling Manuele Lymfedrainage € 49,00
Toeslag behandeling aan huis € 18,00
Tapen (waaronder hooikoorts) € 15,00
Niet nagekomen afspraak (korter dan 24 uur afgezegd) € 15,00

10 uur uit de basisverzekering

Indien uren uit basisverzekering verbruikt:

Intake ergotherapie/uurtarief € 84,00
Behandeling ergotherapie 30 minuten € 42,00
Toeslag behandeling aan huis € 18,00

Wij hebben een overeenkomst met alle zorgverzekeraars en bij verschillende van hen zijn wij voorkeursleverancier. Raadpleeg hiervoor de eigen zorgverzekeraar.
NB: Bel tijdig af!

Intake (60 minuten) € 87,00
Vervolgconsult (45-50 minuten) € 80,00
Baby’s en kinderen vervolgconsult (30-35 minuten) € 60,00

Voor baby’s en kinderen is soms een kortere behandeltijd voldoende, dit gaat altijd in overleg. De eerste afspraak is echter altijd een intake.

Screeningsgesprek (20 minuten)                                                           €25,00

Zorgverzekeraars vergoeden alleen als een behandeling daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden geannuleerd of waarbij de cliënt niet verschijnt, wordt een no show genoemd. Deze no show’s worden  in rekening gebracht en worden door de zorgverzekeraar niet vergoed. Het tarief van een no show is 15 euro

Pin betaling en contant betaling mogelijk.