skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Maak jij je zorgen om jezelf of je naaste nu je ouder bent? Ik help je graag met mijn meer dan 20 jaar ervaring als ergotherapeut in de ouderenzorg. Met heel mijn hart heb ik me verbonden aan de zorg voor ouderen. Het is mooi om samen te zoeken naar hoe je je leven een stukje gemakkelijker of comfortabeler kunt maken, zodat je zo lang mogelijk je dagelijkse handelingen die je gewend bent te doen kunt blijven uitvoeren.

Naast de lichamelijke en cognitieve ouderdomsklachten, heb ik me ook toegelegd op ouderen met dementie die nog thuis wonen, oftewel EDOMAH. Hiermee heb ik me specifiek verdiept in het begeleiden van ouderen aan huis met dementie. Doel hiervan: zo lang mogelijk meedoen in de dagelijkse activiteiten en thuis blijven wonen. Juist ook de mantelzorger is onderdeel en staat centraal bij de behandeling middels de EDOMAH-methode. Immers: zonder mantelzorgers of thuiszorg kunnen ouderen met een lichte of matige dementie niet zelfstandig thuis wonen.
Het geeft me een goed gevoel als ik mijn steentje bij kan dragen aan de positieve gezondheid van ouderen en zie hoe (kleine) veranderingen van zo’n grote betekenis kunnen zijn.

Ik vind het als ergotherapeut een uitdaging om ouderen en hun naasten te helpen en zeker ook met dit EDOMAH-programma!

Mail mij
Roseliek Custers ergotherapeute

BIG registratie: 59902063290

Anderen over ons

Ik ben FAN. En wel van een topper van een Osteopaat: Danique van Aken
Haar goede uitleg, dosis aan kennis, enthousiasme, en energieke uitstraling zorgen ervoor dat je begrijpt wat ze doet en waar het goed voor is. En als er iets is wat ze even niet weet, zoekt ze het voor je uit. Aanradertje dus.

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Zeer prettig. Ik kon gelukkig snel langskomen voor mijn behandeling. Ik ben vooral blij dat ik een eerlijke en duidelijke behandeling heb gekregen. Als ik weer klachten krijg dan kom ik zeker terug.

Judith (19)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!