skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Een slijmbeursontsteking is mogelijk wel het eerste waar men aan denkt bij schouderklachten. Dit kan zeker voorkomen, echter er is vaak een andere oorzaak van de pijn aan de schouder. Zoals bijvoorbeeld een verkalking die aan het oplossen is of een peesscheur.
Een slijmbeurs is eigenlijk een vlies wat twee lagen van elkaar scheid. Bijvoorbeeld een pees en een spier die langs elkaar glijden of een pees en de huid. Bij problemen rondom de slijmbeurs kan er zich vocht in de slijmbeurs bevinden.

Symptomen

De klachten kunnen verschillend zijn, aangezien de oorzaak ook verschillend is. Een verminderd vermogen om de arm te heffen en acute pijnklachten in de bovenarm kunnen wijzen op een verkalking die aan het oplossen is. Een peesscheur geeft meestal een pijnlijk gevoel in de bovenarm en verminderde kracht in bepaalde posities van de arm.

Echo

Het is dus belangrijk om de precieze oorzaak te achterhalen om het juiste advies te krijgen. Bij de juiste oorzaak kan bepaalt worden wat het juiste is om te doen bij jouw schouder. Je krijgt bij de echo direct een verslag, wat je ook kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of fysiotherapeut. Wil je ook meer duidelijkheid bij jouw schouderklachten, neem dan contact op.

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Heel goed geholpen. Als je iets niet wilt doen, hoeft dat ook niet. Heel vriendelijk en correct.

Annie Litjens (65)

Klacht snel opgelost. Op tijd gekomen bij klacht. Zeer tevreden, voor de zoveelste keer.

Bert van Seuren (57)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!