skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Meniscusklachten staan met name bekend als een sportblessure, maar kunnen ook ontstaan als gevolg van slijtage/artrose. Bij sporters bijvoorbeeld kunnen meniscusklachten ontstaan na een verdraaiing van de knie. Naast de meniscus kunnen dan ook de voorste kruisband en de binnenband van de knie letsel oplopen.
De meniscus is een kraakbeenachtige structuur die tussen het onderbeen en het bovenbeen in zit. Het is een soort buffer van de knie en je hebt er twee per knie. Een aan de binnen- en een aan de buitenkant. Als je jong bent is de kans het grootst dat je meniscus schade oploopt door een val of een verdraaiing van de knie. Als je ouder bent is er kans dat er spontaan schade aan de meniscus ontstaat, omdat deze door de jaren heen minder goed van kwaliteit wordt.

Symptomen

De meniscus kan op veel verschillende plaatsten aangedaan zijn, dat maakt dat de klachten zich ook anders kunnen voordoen. Bij meniscusklachten kun je last hebben van; klikken en kraken van de knie, zwelling in de knie, pijn aan de binnenkant van de knie of in de knieholte, druk voelen in de knieholte, niet goed steun kunnen nemen op het benen, niet kunnen hurken, niet op de knieën kunnen zitten en ook het op slot schieten van de knie.

Echo

Met een echo kunnen verschillende weefsels rondom de knie in kaart worden gebracht. Een meniscusscheur kan direct worden gezien als er sprake is van een horizontale scheur aan de buitenkant van de meniscus. Daarnaast kunnen er ook cystes ontstaan die heel goed zichtbaar kunnen worden gemaakt met de echo. Wil je ook graag meer duidelijkheid over jouw knieklachten, neem dan contact op.

Anderen over ons

Klacht snel opgelost. Op tijd gekomen bij klacht. Zeer tevreden, voor de zoveelste keer.

Bert van Seuren (57)

1 jaar lang heb ik gerevalideerd in America na een totale knieprothese. Hierbij is de therapie aan huis gestart, waarna ik op de praktijk, zowel individuele therapie als groepstherapie heb gehad. Het herstel ging soms erg snel en soms duurde het langer.

Ik ben nu alweer enkele maanden volledig aan het werk en zelfs op vakantie heb ik en gigantische kloof bewandeld, dat was echt een overwinning!

Als ik nu terugkijk ben ik blij dat ik een goede gemotiveerde therapeute naast me had staan die me, als het niet lekker ging met me meedacht om toch door te kunnen gaan.

Ine vd Munckhof

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!