skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Knieband letsel of een bandscheur ontstaat meestal door de knie te verdraaien of er door heen te gaan. Vaak is dit een letsel van de binnen of buitenband van de knie. Daarnaast kan ook de meniscus of de kruisband gescheurd zijn. Een gescheurde knieband is een veel voorkomende blessure van de knie bij contactsporten zoals voetbal, handbal en rugby. Bij het verdraaien van de knie kan soms ook de kruisband aangedaan zijn. Deze is met de echo niet direct in beeld te brengen, maar er zijn met de echo wel aanwijzingen te vinden voor een scheur van de kruisband. Dit kan aanvullend zijn op het fysiotherapeutisch onderzoek.

Symptomen

Na een bandletsel te hebben opgelopen ontstaat er vaak zwelling in de knie, waardoor de knieschijf minder goed zichtbaar is. Het buigen van de knie gaat vaak moeilijker. Je voelt pijn aan de binnenkant van de knie en ook daar kan zwelling zichtbaar zijn. Lopen gaat moeilijker en soms is steun nemen op het been ook moeilijk. Afhankelijk van de ernst kun je ook het gevoel hebben met lopen door de knie heen te gaan.

Echo

De binnen en buitenband van de knie kunnen met de echo heel goed beoordeeld worden op schade. Na een (sport) letsel is het belangrijk om dit door een deskundige te laten beoordelen. Wat kan ik wel en wat niet, wanneer kan ik weer sporten of moet ik zelfs geopereerd worden? Dit zijn vragen waar onze echospecialisten je bij kunnen helpen. Heb je met sporten de knie verdraaid en wil je graag weten welke banden schade hebben opgelopen? Maak dan een afspraak.

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Klacht snel opgelost. Op tijd gekomen bij klacht. Zeer tevreden, voor de zoveelste keer.

Bert van Seuren (57)

Ik ben FAN. En wel van een topper van een Osteopaat: Danique van Aken
Haar goede uitleg, dosis aan kennis, enthousiasme, en energieke uitstraling zorgen ervoor dat je begrijpt wat ze doet en waar het goed voor is. En als er iets is wat ze even niet weet, zoekt ze het voor je uit. Aanradertje dus.

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!