skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Nek- en schouderklachten gaan vaak samen gepaard. De oorzaak voor schouderklachten kan voortkomen uit de nek en vice versa. Beide gewrichten hebben veel invloed op elkaar, met name in beweeglijkheid. Naast nek- of schouderpijn zijn, bijvoorbeeld, hoofdpijn of uitstralende klachten naar de arm veelvoorkomende symptomen. Pezen, spieren en zenuwen zijn structuren die het meest betrokken zijn bij de oorzaak voor deze klachten.

Veelvoorkomende oorzaken voor nek- en schouderklachten
  • Overbelasting
  • Werk- en slaaphouding
  • Sportblessure
  • Whiplash
  • Val of ander trauma
  • Verschillende aandoeningen zoals reuma en artrose
  • Spierziekte 

Onderzoek en kennis

 

Specifiek onderzoek en een combinatie van verschillende specialismen zijn voor ons het recept voor een snelle diagnosestelling, met als gevolg een concreet behandelplan.
Hierbij is echografie vaak een duidelijke ondersteuning bij het diagnosticeren van de oorzaak van de klacht. Mochten we ondanks bovenstaande mogelijkheden toch nog twijfelen, dan hebben we korte lijnen met verschillende schouderorthopeden.
Om onze kennis rondom de schouder up-to-date te houden zijn wij aangesloten bij het SchouderNetwerk Zuidoost- Nederland (SNZON).

We kunnen je helpen met de volgende specialismen.

Onze specialisten voor nek, schouder en armklachten

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Gea Bos

1 jaar lang heb ik gerevalideerd in America na een totale knieprothese. Hierbij is de therapie aan huis gestart, waarna ik op de praktijk, zowel individuele therapie als groepstherapie heb gehad. Het herstel ging soms erg snel en soms duurde het langer.

Ik ben nu alweer enkele maanden volledig aan het werk en zelfs op vakantie heb ik en gigantische kloof bewandeld, dat was echt een overwinning!

Als ik nu terugkijk ben ik blij dat ik een goede gemotiveerde therapeute naast me had staan die me, als het niet lekker ging met me meedacht om toch door te kunnen gaan.

Ine vd Munckhof

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!