skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Nek- en lage rugklachten zijn één van de meest voorkomende fysieke klachten. Bijna iedereen krijgt er zelf mee te maken of kent wel iemand die hiermee te maken heeft gehad. Iedere klacht is echter verschillend en je kunt jezelf niet vergelijken met iemand anders.

Veel rug- en nekklachten hebben een eigen herstel. Dit herstel dient wel snel te beginnen na het ontstaan van de klachten. Zit er binnen enkele dagen geen herstel in, dan kun je direct actie ondernemen. Indien de klachten korte duur aanwezig zijn, is er in de meeste situaties ook een snel herstel te verwachten bij een vroege behandelinterventie. Indien je het herstel langer af wacht, zien we vaak ook een langere behandelepisode.

Hoe kom ik aan mijn klachten?

De oorzaak van nek- en rugklachten komt veelal vanuit de wervelgewrichten, banden of spieren rondom de wervelkolom. Andere oorzaken kunnen voortkomen uit letsel aan de tussenwervelschijf of slijtage. Deze structuren zouden eventueel klachten in armen en benen veroorzaken, zoals tintelingen, doofheid, schietende pijn, etc. Indien je wel uitstraling ervaart, maar geen nek- of rugpijn voelt, zal in de meeste gevallen de nek of rug nog steeds de veroorzakende factor zijn voor jouw klachten.

Hoe kom ik van mijn klachten af?

Iedere rug- en nekklacht is bij iedereen anders. Vandaar dat wij vanuit verschillende specialisme een passende behandeling  kunnen bieden voor jouw specifieke klachten. Welke behandeling het beste bij jou past, wordt samen bepaald door je therapeut en met name jezelf. Welke manier past bij jou en waar heb jij het meest vertrouwen in. Mogelijk heb je al een eerdere ervaring die je helpt bij het maken van deze beslissing.

De behandeling kan bestaan uit verschillende doelen:

  • herstellen van gewricht mobiliteit
  • herstellen/verbeteren van coördinatie
  • verminderen van zenuwirritatie/inklemming
  • opbouwen van stabiliteit
  • begeleiding en aanpassing van houding

Soms is een combinatie van verschillende doeleinden het recept om jou weer klachtenvrij te kunnen functioneren. Durf jij met ons aan de slag te gaan?

Fysiotherapie Westsingel

Binnen onze praktijk hebben we verschillende mogelijkheden om een passende behandeling te vinden voor jouw specifieke klachten.

Onze specialisten

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Lotte is een top therapeut, altijd fijn om wekelijks bij haar te komen voor mijn lymfoedeem. Behandeling slaat erg goed aan. Er wordt snel gehandeld als mijn klachten verergeren kan dan ook snel terecht.

 

19-8-2019

Zeer prettig. Ik kon gelukkig snel langskomen voor mijn behandeling. Ik ben vooral blij dat ik een eerlijke en duidelijke behandeling heb gekregen. Als ik weer klachten krijg dan kom ik zeker terug.

Judith (19)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!