skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Ga je regelmatig door je knie of enkel, vraag jij je af of het wel verstandig is om te blijven sporten of heb jij je zinnen gezet op het rennen van die marathon? Een knie-, enkel- of voetblessure kan je ervan weerhouden om de dingen te doen zoals jij ze wilt uitvoeren.

Door de samenwerking van verschillende gewrichten, kunnen ze ook allemaal klachten veroorzaken. Zo zien we bijvoorbeeld dat een knieklacht, zonder oorzaak in de knie, veroorzaakt kan worden door enkelbeperkingen. Klinkt dit vreemd?

Gewrichten bestaan namelijk uit bot, banden en spieren, die ieder hun eigen functie in het gewricht hebben. Door onze specialismen met elkaar te laten combineren kunnen we vele oorzaken voor deze klachten vinden.

Onderzoek bij knieklachten

Om een goed beeld te krijgen van de oorzaak van jouw klachten, betrekken we dus meerdere gewrichten in onze bewegingsanalyse. Als aanvulling kan echografie nog extra ondersteuning geven bij het opstellen van jouw behandelplan.

Verschillende soorten knieklachten

Er zijn verschillende knieklachten waarvoor wij mogelijk iets kunnen betekenen. Denk hierbij aan artrose, knieklachten door groeimeniscusklachten, peesblessures, kniebanden en cystes. Iedere klacht kent een eigen diagnosestelling en behandelplan. Klik voor meer informatie over bovenstaande klachten op bovenstaande aandoeningen.

Therapie na operatie

Mocht therapie helaas geen effect hebben gehad, of was het mogelijk niet eens aan de orde, dan kan een operatie het gevolg zijn. Of het nu een kijkoperatie of een voorste kruisband reconstructie is, aandacht voor je herstel kan een positieve invloed hebben om je zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Of het nu advies is om zelf je herstel aan te pakken of een compleet revalidatietraject van oefenzaal tot veldrevalidatie: jouw doelstelling bepaalt jouw persoonlijke traject! Wij zijn er om je te ondersteunen met onze kennis en aandacht.

Vergoeding bij knieklachten

Vergoeding bij operatie

Indien je een operatie hebt gehad aan de knie, heb je recht op een chronische machtiging. Hiervoor dienen er eerste 20 behandelingen gedeclareerd te zijn vanuit je aanvullende verzekering. Heb je geen aanvullende verzekering of dekt deze aanvullende verzekering geen 20 behandelingen, dan komen deze voor eigen rekening. Vanaf de 21ste behandeling worden je behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Let op, dit maakt dus aanspraak op je eigen risico.

Vergoeding bij artrose

Uit onderzoek is gebleken dat mobilisaties en oefentherapie of een combinatie van beiden een positieve invloed hebben op de symptomen bij artrose. Door de spieren te versterken en je gewricht zo mobiel mogelijk te houden kan een operatie mogelijk worden voorkomen of uitgesteld. Vandaar dat per 1 januari 2019 de zorgverzekeraar 12 behandelingen per 12 maanden vergoedt uit de basisverzekering. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.

Voor overige vergoedingen en tarieven klik hier.

 

Onze osteopaat Danique kan je ook helpen bij deze klachten. Kijk op de osteopathie pagina voor meer informatie.

We kunnen je helpen met de volgende specialismen.

Onze specialisten