skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Hoofdpijn en duizeligheid komen vaak tegelijk voor. Meestal accepteren we de hoofdpijn alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Heb je er ooit al eens bij stilgestaan dat de oorzaak mogelijk eenvoudiger te beïnvloeden is dan je denkt?

De meest voorkomende oorzaken die we vaak bij ons in de praktijk zien zijn:

  • Houding: denk aan werk- en slaaphouding.
  • Spanning- en zorgen: piekeren, denken, zorgen en stress aan je hoofd kunnen veel invloed hebben.
  • Gewrichtsbeperkingen vanuit de nek.
  • Stress/spanning/zorgen

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn…

Meestal is er sprake van een combinatie van verschillende vormen van hoofdpijn. Samen met jou kunnen we je helpen om de hoofdpijnklachten aan te pakken. Preventie is bij ons hierbij erg belangrijk. Datgene aanpak, wat voor jou de oorzaak is voor je hoofdpijnklachten. Een voorbeeld hiervan is het slaapkussen. Veel mensen slapen op een te laag of te hoog kussen. Hoewel we ons vaak bewust zijn van onze houding overdag, willen we die van de nacht nogal eens vergeten. Veel nek/schouder en hoofdpijnklachten kunnen hierdoor ontstaan.  Indien nodig, kunnen wij je adviseren met betrekking tot een geschikt hoofdkussen.

Duizeligheid

De hierboven beschreven oorzaken kunnen ook allemaal duizeligheid veroorzaken. Een andere veel voorkomende oorzaak voor duizeligheid is BPPD (Benigne Paroxismale Positieduideligheid). Dit is een goedaardige aandoening die gekenmerkt wordt door acute kortdurende, maar zeer heftige draaiduizeligheid. Meestal wordt deze opgewekt door hoofdbewegingen zoals gaan liggen en weer overeind komen. Diagnose en behandeling hierbij bestaan uit het aanleren van een huiswerkoefening.

Ga jij met ons samen op zoek naar jouw oorzaak voor hoofdpijn?

Onze osteopaat Danique kan je ook helpen bij deze klachten. Zo kan bijvoorbeeld een maag of lever probleem terugkerende hoofdpijn veroorzaken, maar ook een (oud) hoofdtrauma, een doorgemaakte hersenvliesontsteking, een val op je stuit, en kaakprobleem, en zo nog vele andere oorzaken. Danique zal op zoek gaan naar de bewegingsverliezen van organen, schedel en skelet en achterhalen welke in verband staan met het terugkeren van jouw hoofdpijn. Kijk op de osteopathie pagina voor meer informatie.

We kunnen je helpen met de volgende specialismen.

Onze specialisten

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Zeer prettig. Ik kon gelukkig snel langskomen voor mijn behandeling. Ik ben vooral blij dat ik een eerlijke en duidelijke behandeling heb gekregen. Als ik weer klachten krijg dan kom ik zeker terug.

Judith (19)

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Gea Bos

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!