skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Instabiliteit betekent dat je moeite hebt om het gewricht goed te besturen. Simpel gezegd; de kop van de schouder blijft niet goed op de kom staan. Instabiliteit van de schouder kan veroorzaakt worden door verschillende problemen. Het kan ontstaan na een val, waarbij de schouder uit de kom is gegaan. Hierbij kan het kapsel beschadigd raken en zijn ondersteunende functie kan verloren gaan.
Je kan ook een instabiel gevoel ervaren als je van jezelf al hele soepele gewrichten hebt. Natuurlijk kan het ook een combinatie van beiden zijn.

Symptomen

Bij een val op de schouder kan er op verschillende plekken van het kapsel schade ontstaan. De klachten kunnen daardoor zeer verschillend zijn, afhankelijk van waar de schade precies zit. Pijn na of onvermogen om de arm te heffen na bovenhandse activiteiten zoals bijvoorbeeld smashen bij volleybal kan ervaren worden. Ook het gevoel dat de schouder uit de kom gaat of moeite om bovenhands kracht te leveren kan gevoeld worden. Als je soepele gewrichten hebt en daardoor instabiliteit ervaart, kan schouderpijn veroorzaken. Met name pijnklachten staan dan vaak op de voorgrond.

Echo

Een echo geeft meer duidelijkheid bij schouderklachten. Zo is het belangrijk om bijvoorbeeld uit te sluiten of er niet toch peesletsel is. Gevolgen van instabiliteit kunnen met de echo in kaart worden gebracht. Zo kunnen bijvoorbeeld cystes rondom het kapsel met de echo beoordeeld worden. Met een echo kan de instabiliteit zelf niet vastgesteld worden. Schade aan het kapsel is in enkele gevallen wel zichtbaar. De testen uit het lichamelijk onderzoek en het intakegesprek zijn met name belangrijk om deze aandoening van de schouder vast te kunnen stellen. Je krijgt bij de echo direct een verslag, wat je ook kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of fysiotherapeut. Wil je ook graag een echo, maak dan nu een afspraak.

Anderen over ons

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Gea Bos

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Kundig, betrokken en altijd op tijd

Sandra Kallen (46)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!