skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Herken jij je in de reactie ‘mijn schouder zit vast’? Mogelijk heb jij een frozen shoulder? De frozen shoulder is letterlijk vertaalt een ‘bevroren schouder’. Er zijn drie fases; de bevriezende fase, de stabiele fase en de ontdooiende fase. Meestal betreft het dames tussen de 40 en 60 jaar, maar ook mannen kunnen deze aandoening krijgen. Het ontstaat bijvoorbeeld na een operatie aan de schouder,  een val of bij een breuk van de arm.
De totale duur van de klacht loopt uiteen van een half tot twee jaar, waarbij in de ontdooiende fase de frozen shoulder vanzelf overgaat. Als je diabetes (suikerziekte) hebt, is er ook een verhoogde kans op het ontstaan van een frozen shoulder.

Symptomen

De klachten beginnen met pijn. Je wordt ‘s nachts vaak wakker van de pijn, ervaart met name pijn in de voorzijde van de bovenarm en er op liggen gaat niet goed. Daarna neemt de beweeglijkheid van de schouder sterk af, waardoor veel bewegingen moeizaam verlopen. Als gevolg van een slechter bewegende schouder en gecompenseerd bewegen, kun je ook pijnklachten ervaren in de nek of in het AC-gewricht.

Echo

Een echo kan de frozen shoulder bevestigen. Belangrijk is het advies over hoe je het beste om kunt gaan met deze klachten. Wil je ook graag een echo en advies of fysiotherapie jou kan helpen met je klachten.

Help mijn schouder zit vast!

Anderen over ons

1 jaar lang heb ik gerevalideerd in America na een totale knieprothese. Hierbij is de therapie aan huis gestart, waarna ik op de praktijk, zowel individuele therapie als groepstherapie heb gehad. Het herstel ging soms erg snel en soms duurde het langer.

Ik ben nu alweer enkele maanden volledig aan het werk en zelfs op vakantie heb ik en gigantische kloof bewandeld, dat was echt een overwinning!

Als ik nu terugkijk ben ik blij dat ik een goede gemotiveerde therapeute naast me had staan die me, als het niet lekker ging met me meedacht om toch door te kunnen gaan.

Ine vd Munckhof

Ik ben FAN. En wel van een topper van een Osteopaat: Danique van Aken
Haar goede uitleg, dosis aan kennis, enthousiasme, en energieke uitstraling zorgen ervoor dat je begrijpt wat ze doet en waar het goed voor is. En als er iets is wat ze even niet weet, zoekt ze het voor je uit. Aanradertje dus.

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!