skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Hier kan je de meest gestelde vragen vinden. Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. 

Je hebt geen verwijzing nodig om bij ons een afspraak te maken. Indien je bij de huisarts bent geweest, zijn ze officieel verplicht hiervoor een verwijzing mee te geven indien behandeling bij fysio- of ergotherapeut geadviseerd wordt. Mochten er bepaalde klachtenbeelden of symptomen ons onbekend zijn, nemen wij alsnog contact op met de huisarts of een specialist. Er zijn enkele uitzonderingen waarvoor een fysio- en ergotherapeuttherapeut toestemming nodig heeft om iemand in behandeling te nemen:

 • Behandeling aan huis
 • Een ongeval/trauma gehad
 • Kanker in verleden of heden

Hiervoor zal indien nodig altijd contact worden opgenomen met de huisarts.

Je hebt geen verwijzing nodig om bij ons een afspraak te maken. Mochten er bepaalde klachtenbeelden of symptomen ons onbekend zijn, nemen wij alsnog contact op met de huisarts of een specialist.

Reguliere fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Veel Nederlands hebben dan ook een aanvullend pakket voor fysiotherapie. Vergoeding vanuit de basisverzekering wordt alleen vergoedt indien je onder de 18 jaar bent of je klacht voorkomt op de lijst van Borst. Deze lijst bestaat uit een aantal chronische klachten, operaties ed.

Vraag jij je af of jouw klacht in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basis of aanvullende verzekering, neem dan contact op met je zorgverzekeraar of therapeut.

Ergotherapie heeft 10 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. Vanuit de basisverzekering wordt, met uitzondering van een bezoek aan de huisarts, altijd aanspraak gemaakt op het eigen risico. Zo ook bij de ergotherapie. Heb jij je eigen risico al verbruikt, dan zijn er geen kosten verbonden aan een consult van onze ergotherapeut.

Osteopathie valt bij de zorgverzekeraar onder de alternatieve geneeswijze. Je aanvullende verzekering bepaald hoeveel jij als vergoeding krijgt. Vaak zit er een maximaal bedrag per consult aan gekoppeld. Kijk zelf goed na hoe en of je vergoeding ontvangt voor jouw behandeling bij onze osteopaat.

Op dit moment is het verplicht wettelijk eigen risico 385 euro per volwassene per jaar. Kinderen onder de 18 jaar hebben geen eigen risico en staan bijgeschreven op de polis van een van de ouders of verzorgers. Het verplicht eigen risico (eventueel verhoogd met een vrijwillig eigen risico) geldt per jaar. De eerste zorgaanspraken van het jaar die vanuit de basisverzekering vergoedt worden, komen ten last van dat eigen risico. Dit kan voor fysiotherapie zijn of andere zorg. Dit heeft te maken met de nota die de zorgverzekeraar als eerste heeft ontvangen.

Fysiotherapie

Voor reguliere afspraken fysiotherapie, geldt geen eigen risico. Indien je een chronische machtiging hebt lopen wordt er wel aanspraak gemaakt op je eigen risico.

Ergotherapie

Vanuit de basisverzekering worden er 10 uur ergotherapie vergoed. Hiervoor wordt er aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Osteopathie

Osteopathie wordt door de zorgverzekeraars onder de noemer ‘alternatieve geneeswijzen’ bij de aanvullende verzekering. Hierdoor wordt er geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Hier kunnen veel redenen voor zijn.

 • De vergoeding voor dit jaar is al verbruikt. Houd hierbij ook rekening met behandelingen bij andere collega’s. Bijvoorbeeld een andere fysiotherapie praktijk of cesartherapeut.
 • De rekening van de zorgverzekeraar is niet betaald. Hierdoor kan het zijn dat de zorgverzekeraar je aanvullende verzekering heeft ingetrokken.
 • Je hebt een tekort om de eerste 20 behandelingen te voldoen, alvorens de chronische machtiging kan worden aangevraagd.
 • De behandeling wordt afgeschreven van je eigen risico. Dit gebeurd bij behandelingen uit de basisverzekering (onder andere bij chronische machtiging of ergotherapie)

Staat jou reden hier niet bij, of blijft er onduidelijkheid bestaan over de rekening, dan helpen we je graag. Je kunt hiervoor ook contact opnemen met je zorgverzekeraar. Zij kunnen namelijk alle kosten inzien die door jou gemaakt zijn.

Om in aanmerking te komen voor een chronische machtiging, dient je klacht vernoemd te staan op de lijst van Borst. Op deze lijst staan bijvoorbeeld aandoeningen zoals herseninfarct, MS, revalidatie na operaties, enz. Indien jouw aandoening op deze lijst staan, kunnen wij voor jou deze machtiging aanvragen als wij een verwijsbrief hebben. Weet je niet zeker of jouw klacht in aanmerking komt voor een chronische machtiging, vraag het ons.

Via ons systeem is het mogelijk om een afspraakbevestiging te verzenden naar je eigen email. Het blijft een elektronisch systeem, waarin soms wel iets mis gaat. Daarnaast kan het ook zijn dat je behandelaar deze optie niet heeft geselecteerd. Geef dan bij je volgende afspraak even aan dat je hier graag gebruik van zou willen maken of neem via de email van je therapeut even contact op.

Tijdens de intake geven wij de voorkeur om iets meer de tijd te nemen. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om zowel de intake, het onderzoek als een behandeling te kunnen verzorgen. Dit eerste bezoek zal 45-50 minuten in beslag nemen. Het kan voorkomen dat er op het laatste moment nog enkele plekken beschikbaar komen, door bijvoorbeeld annulering van een afspraak, waardoor een intake 25 minuten zal duren.

Een behandeling is afhankelijk van de specialisatie. Hieronder de verschillende mogelijkheden:

 • Intake fysiotherapie 50 minuten
 • Intake ergotherapie 60 minuten
 • Intake osteopathie 60 minuten
 • Reguliere fysiotherapeutische afspraak 25 minuten
 • Osteopathie afspraak 45 minuten
 • Manueel therapeutische afspraak 25 minuten
 • Oedeem afspraak  35 minuten
 • Psychosomatische afspraak 30 minuten
 • Aan huis bezoek 40 minuten
 • Oefentherapie in de oefenzaal 50-60 minuten

Reguliere ergotherapie afspraak    (telt per 15 minuten)

Hoewel we telefonisch bereikbaar zijn tijdens alle openingstijden van de praktijk, zijn we het makkelijkste te bereiken tussen 8.00 en 17.00 uur. Dan staan de dames van het secretariaat graag voor u klaar. Buiten deze tijden zijn onze therapeuten bezig met het behandelen, waardoor we niet altijd in de gelegenheid zijn om de telefoon aan te nemen. Wij hopen hiervoor op jullie begrip. Mailcontact is in de praktijk vaak een snelle en doelgerichte manier om jouw vraag te stellen aan je eigen therapeut. Via de mail of onze website kun je eventueel ook je terugbel verzoek indienen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Veel klachten zijn niet in een hokje te stoppen. Precies jou klacht beschrijven zal dan ook niet altijd lukken. Wij geloven er wel in dat we niet alle klachten kunnen verhelpen, maar ook dat een combinatie van verschillende kennis mogelijk wel tot een uitkomst kan leiden. Daarom gaan we graag met je in gesprek om te kijken of er kansen zijn bij ons die uitkomst kunnen bieden bij jouw klacht.

In 2018 en 2019 is het verplicht wettelijk eigen risico 385 euro per volwassene per jaar. Kinderen onder 18 jaar betalen geen premie, hebben geen eigen risico en staan bijgeschreven op de polis van een van de ouders of verzorgers.
Het verplicht eigen risico (eventueel verhoogd met een vrijwillig eigen risico) geldt per jaar. De eerste zorgaanspraken van het jaar die vanuit de basisverzekering vergoedt worden, komen ten laste van dat eigen risico. Dit kan voor fysiotherapie zijn, maar ook voor andere zorg. Het gaat dus om de eerste nota’s van zorg uit de basisverzekering. In de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico voor fysiotherapie.

Ergotherapie heeft 10 uur vergoeding vanuit de basisverzekering. Vanuit de basisverzekering wordt, met uitzondering van een bezoek aan de huisarts, altijd aanspraak gemaakt op het eigen risico. Zo ook bij de ergotherapie. Heb jij je eigen risico al verbruikt, dan zijn er geen kosten verbonden aan een consult van onze ergotherapeut.

Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, hangt af van je eigen zorgbehoefte en het risico dat jij loopt op een aandoening. Sport of beweeg jij intensief, dan is er een verhoogde kans dat je een blessure oploopt en fysiotherapie nodig hebt. Heb je vaker last heeft van de spieren of gewrichten, dan is een bezoek aan de fysiotherapeut dichtbij. Heb je geen klachten en leef je gezond, dan is de kans dat je een fysiotherapie nodig hebt. Toch kan het altijd gebeuren dat je onverwachts door een fysiotherapeut behandeld moet worden, bijvoorbeeld na een ongelukje tijdens het klussen in huis. Zonder aanvullende verzekering betaal je de kosten voor fysiotherapie zelf.

Onze praktijk heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars voor 2019
Fysiotherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed, het aantal behandelingen is afhankelijk van uw pakket.

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Ik ben FAN. En wel van een topper van een Osteopaat: Danique van Aken
Haar goede uitleg, dosis aan kennis, enthousiasme, en energieke uitstraling zorgen ervoor dat je begrijpt wat ze doet en waar het goed voor is. En als er iets is wat ze even niet weet, zoekt ze het voor je uit. Aanradertje dus.

Klacht snel opgelost. Op tijd gekomen bij klacht. Zeer tevreden, voor de zoveelste keer.

Bert van Seuren (57)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!