skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Per 1 mei gaan wij weer behandelingen oppakken

Wij mogen weer gaan opschalen in onze zorg! Wat fijn om dit bericht te mogen ontvangen. Stap voor stap zullen wij de zorg weer oppakken binnen een triagemodel die onze beroepsgroep het KNGF heeft opgesteld. We merken dat er veel vraag was om onze behandelingen weer te hervatten, dus ons team staat weer voor jullie klaar. Wij zijn de afgelopen tijd vooral bezig geweest met het ontwikkelen van zorg op afstand en creatief bezig geweest om te werken binnen de huidige samenleving. Hierdoor zijn er enkele veranderingen:

– ben maximaal 5 minuten voor de afspraak aanwezig
– kom (zoveel mogelijk) alleen, bij het begeleiden van een partner/ouder graag zoveel mogelijk in de auto wachten.
– neem een eigen grote en kleine handdoek mee
– probeer waar mogelijk de afstand tot elkaar en onze medewerkers te beperken
– Het kan zijn dat een afspraak in America of Horst zal plaatsvinden, afhankelijk van waar je therapeut nu werkzaam is.
– We werken met minder therapeuten tegelijk en andere tijdschema’s om de drukte in de wachtkamer te verspreiden.
– Onze openingstijden zijn aangepast.
– In verband met spreiding werken enkele collega’s ook op zaterdag

Het opbouwen zal stap voor stap gebeuren. Maar mocht je een afspraak willen maken, vinden wij het erg fijn om aanvragen via mail en whatsapp te ontvangen. Hierdoor kunnen wij de drukte aan de telefoon iets meer verdelen.

Wie mogen we helpen?

Alle zorg mag worden opgepakt, maar wat er op afstand kan worden uitgevoerd dienen wij ook als zodanig uit te voeren. Hierdoor kan het voorkomen dat een behandeling zowel uit face-to-face behandelingen bestaat, als uit videoafspraken.

De zorg voor de kwetsbare groep heeft een persoonlijke aanpak nodig. Niet iedere oudere is per definitie kwetsbaar en niet iedere jongere is per definitie onschendbaar. Wij proberen in overleg met jou en indien nodig met een specialist te kijken welke situatie de meest veilige optie is. Wij hebben beschermende middelen tot onze beschikking of zullen eventueel bij je thuis komen.

Hart- en longgroepen zullen wij voorlopig nog niet oppakken. Op dit moment is het een vraagteken hoe de praktische uitvoering van de maatregelen zullen uitpakken. Indien wij de veiligheid kunnen garanderen, zullen we uiteindelijk ook hier naar mogelijkheden gaan kijken. Er bestaat wel altijd de mogelijkheid voor een aan huis behandeling of zorg op afstand via de digitale middelen die wij kunnen bieden.

Kan ik al komen sporten?

Ben je in behandeling waarvoor revalidatie in de oefenzaal plaatsvindt, zal deze behandeling worden hervat. Overleg met je behandelend therapeut.

Kom je voor fitness, dan zijn we afhankelijk van de regelgeving zoals bij sportscholen. Wel bieden wij online trainingen aan of een individueel trainingsprogramma.

Bellen

Wij willen nadrukkelijk vragen om ook gebruik te maken van email en whatsapp. Veel contact gaat nu via de telefoon waardoor onze lijnen mogelijk meer bezet zijn. Gelieve via volgende wegen eerst contact te zoeken

Wij zijn anders bereikbaar dan de reguliere tijden.

Per 1 mei zijn wij bereikbaar van 8.30-17.00.

Stuur ons eventueel alvast een mailtje of aan appje. Dan gaan we je aanmelding zo spoedig mogelijk verwerken. Mogelijk dat de telefoonlijnen namelijk wat meer bezet zijn door het inplannen van de afspraken en vraagstellingen die we nu ontvangen. Hopelijk begrijpen jullie dat dit een iets langere wachttijd aan de telefoon als gevolg kan hebben, maar we proberen dit zoveel mogelijk te beperken.

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

ik wil jullie allemaal op de Westsingel  bedanken voor de goede begeleiding die ik daar heb gehad.

Ik heb een afscheuring van de spier boven het linkerknie gehad en na de operatie bij jullie gekomen.

De doctoren hadden mij gezegd dat het een lange weg te gaan was. 28 februari was het gebeurd en kon dit jaar daar vooruit trekken.

Nou is het eind september en ik kan eigenlijk weer alles. Met heel veel goede begeleiding is het allemaal veel korter geworden als de bedoeling was. Heeeeel veel dank hiervoor, en ik hoop jullie nooit meer te zien (in deze hoedanigheid).

Nico de Boer

Heel goed geholpen. Als je iets niet wilt doen, hoeft dat ook niet. Heel vriendelijk en correct.

Annie Litjens (65)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!