skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34
Per 24 Maart 2020 Gelden Andere Maatregelen Omtrent Het Corona Virus

Per 24 maart 2020 gelden andere maatregelen omtrent het Corona Virus

Ons team kan je alleen nog voorzien van een intake, adviezen en oefeningen per telefonische afspraak, mail of videoconsulten.

Naar aanleiding van de persconferentie die vanavond gegeven is, is er een ander advies naar de fysiotherapeuten (en vergelijkbare beroepen) uitgegaan. Onze beroepsgroep, het KNGF, heeft hier een zeer duidelijke traige voor opgesteld met de volgende stappen.

 

ADVIES BEROEPSGROEP

 • De fysiotherapeut beoordeelt telefonisch of online de fysiotherapeutische hulpvraag. We adviseren dit voor zowel voor de huidige patiënten als voor alle nieuwe patiënten (ook DTF, patiënten zonder verwijzing).
 • De fysiotherapeut screent tijdens dit contact op:
  • Nut behandeling
  • Noodzaak behandeling
  • Risico restschade voor functioneren bij niet behandelen
 • De fysiotherapeut concludeert na de triage dat:
  • a. Uitstel mogelijk is –> Behandel niet. Een goed alternatief is telefonische of online begeleiding
  • b. Uitstel niet mogelijk–> Uitstellen van de behandeling is niet mogelijk in verband met irreversibele achteruitgang van functioneren

Indien er sprake is van conclusie b: uitstel niet mogelijk, zal er overleg met een behandeld specialist of huisarts moeten plaatsvinden met de volgende onderwerpen:

 • a. Waar kan behandeld worden: Op afstand (voorkeursoptie), thuis, op praktijk of op speciale locatie (ingericht voor coronagevallen) behandelen zoals huisartsen nu doen
 • b. Afspraken over inzetten gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen (omvang en wijze van gebruik, afvoer en schoonmaak) volgens PBM buiten ziekenhuis. Hierbij zal een specialist of huisarts onze adviseur zijn.
 • c. Zijn benodigde middelen ook beschikbaar? Zo nee GEEN face-to-face behandeling en worden er alleen digitale middelen ingezet.
 • d. Is face-to-face uiteindelijk wel nodig, overweeg de noodzaak voor hands-off hands-on werken om 1,5 meter regel zoveel mogelijk te kunnen respecteren en gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Op dit moment is er nog onvoldoende zicht op de mogelijkheden omtrent het verkrijgen van de beschermende middelen. Een belangrijk aandachtspunt is hierbij ook dat ziekenhuizen en deze acute zorg voor ons voorrang heeft op het verkrijgen van deze middelen.

Samen met organisaties, huisartsen en overige praktijken in de regio zullen wij contact leggen om zicht te krijgen op deze mogelijkheden.

Bellen

Wij willen nadrukkelijk vragen om onze praktijk zo beperkt mogelijk te bellen, aangezien wij de agenda’s dienen te annuleren. Gelieve via volgende wegen eerst contact te zoeken

Verdere bereikbaarheid zal de komende dagen anders zijn dan normaal gesproken. De contactmomenten zullen hier worden ge-update.

Welke zorg is er wel?

Sommige behandelingen kunnen middels oefenopdrachten, zelfbehandelingen en adviezen al veelal op afstand worden behandeld. Dit wordt ook vergoed door zorgverzekeraars. Is dit iets voor jou? Laat dit ons dan weten.

Anderen over ons

ik wil jullie allemaal op de Westsingel  bedanken voor de goede begeleiding die ik daar heb gehad.

Ik heb een afscheuring van de spier boven het linkerknie gehad en na de operatie bij jullie gekomen.

De doctoren hadden mij gezegd dat het een lange weg te gaan was. 28 februari was het gebeurd en kon dit jaar daar vooruit trekken.

Nou is het eind september en ik kan eigenlijk weer alles. Met heel veel goede begeleiding is het allemaal veel korter geworden als de bedoeling was. Heeeeel veel dank hiervoor, en ik hoop jullie nooit meer te zien (in deze hoedanigheid).

Nico de Boer

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Gea Bos

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!