skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34
Dementiezorg Aan Huis

Dementiezorg aan huis

Als jijzelf, jouw partner, ouder of familielid vergeetachtig wordt, kan dat problemen op gaan leveren in jouw dagelijkse activiteiten. Organiseren, plannen van afspraken, het nemen van de bus of trein, het koken, allerlei activiteiten kunnen jou confronteren met het feit dat je geheugen verandert.

Onze ergotherapeut kan je hierbij adviseren en ondersteunen. Zij komt graag bij je thuis en kijkt hoe jij je activiteiten uitvoert. Er wordt gekeken naar mogelijkheden die jouw geheugen kunnen ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Met als doel zo lang mogelijk de dingen kunnen blijven doen, maar ook met als doel dat jouw mantelzorger handvatten krijgt hoe hier mee om te gaan en/of te helpen.

Deze methode wordt ook EDOMAH genoemd. Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan Huis.

Hoewel veel zorg gericht is op de persoon met dementie zelf, is aandacht voor de omgeving en mantelzorger ook zeer belangrijk. Vanuit verschillende invalshoeken kunnen wij hierin iets betekenen. Denk hierbij aan Roseliek met alle kennis over dementie of Corine onze psychosomatisch therapeut met aandacht voor balans en ontspanning.

In Horst worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in het Alzheimer Café Horst. Op maandag 6 januari hebben onze collega’s Lida en Roseliek hier nog een presentatie mogen verzorgen.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met onze dementie-therapeut, Roseliek Custers.

https://www.fysiowestsingel.nl/behandelingen/ergotherapie/dementie/

Anderen over ons

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Gea Bos

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Zeer prettig. Ik kon gelukkig snel langskomen voor mijn behandeling. Ik ben vooral blij dat ik een eerlijke en duidelijke behandeling heb gekregen. Als ik weer klachten krijg dan kom ik zeker terug.

Judith (19)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!