skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Als we ouder worden, merken we vaak dat we minder beweeglijk worden. Hierdoor kunnen we belemmeringen of klachten ervaren. Een geriatriefysiotherapeut kan helpen door te begeleiden bij klachten die gepaard gaan met deze toename van levensjaren. Doelgroepen die hier bijvoorbeeld ook op de goede plek zijn, zijn patiënten die beperkingen ervaren door een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, MS of een gebroken heup. Oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid, is een belangrijk onderdeel van de therapie.

Een bekende doelstelling voor veel mensen in de huidige samenleving is langer thuis blijven wonen. Wij staan voor langer thuis wonen, mits er ook veiligheid kan worden geboden. Hiervoor staat een team van fysiotherapie en ergotherapie klaar om de thuissituatie of die van jouw vader of moeder te beoordelen, en indien nodig, aan te pakken.

Vraag je jezelf af of ons team iets kan betekenen voor jezelf, vader of moeder, dan gaan we graag in gesprek.

Valpreventie

Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Iedere persoon heeft hierbij zijn eigen doelstelling: angst om te vallen, regelmatig vallen of juist een preventief doel zijn allemaal redenen om te denken aan valpreventie. Als we kijken naar de cijfers, is een valpreventie cursus voor iedereen een optie:

 • Iedere 5 minuten valt er een 65 plusser met bezoek aan de eerste hulp als gevolg
 • Ongeveer 33% van de 65 plussers valt minimaal 1 keer per jaar
 • Ongeveer 10% van de valincidenten heeft lichamelijk letsel tot gevolg.
 • In 1% van de gevallen gaat het om een gebroken heup en in 3-5% gaat het om een ander type breuk
 • Een klein letsel, kan grote gevolgen hebben

Bovenstaande feiten zijn voor ons een reden om hier aandacht aan te besteden, want voorkomen is beter dan genezen. Wij verzorgen twee keer per jaar een valpreventiecursus. Deze cursus bestaat uit 5 weken, van twee lessen per week. Om in aanmerking te komen voor deze cursus, zal er eerst een gesprek plaatsvinden. Hierdoor kunnen we voor de juiste persoon, de beste aanpak inzetten.

Indien één van de volgende factoren van toepassing is, kan onze cursus iets voor jezelf, partner of ouder zijn:

 • Ik ben 55 jaar of ouder
 • Ik heb geen osteoprose
 • Ik val regelmatig
 • Ik ben bang om te vallen
 • Ik wil graag voorkomen dat ik letsel oploop als ik val
 • Ik woon alleen

Voor meer informatie of vragen omtrent deze cursus kun je contact opnemen via 077-3982834 of info@fysiowestsingel.nl

Onze geriatrie therapeuten

Anderen over ons

1 jaar lang heb ik gerevalideerd in America na een totale knieprothese. Hierbij is de therapie aan huis gestart, waarna ik op de praktijk, zowel individuele therapie als groepstherapie heb gehad. Het herstel ging soms erg snel en soms duurde het langer.

Ik ben nu alweer enkele maanden volledig aan het werk en zelfs op vakantie heb ik en gigantische kloof bewandeld, dat was echt een overwinning!

Als ik nu terugkijk ben ik blij dat ik een goede gemotiveerde therapeute naast me had staan die me, als het niet lekker ging met me meedacht om toch door te kunnen gaan.

Ine vd Munckhof

ik wil jullie allemaal op de Westsingel  bedanken voor de goede begeleiding die ik daar heb gehad.

Ik heb een afscheuring van de spier boven het linkerknie gehad en na de operatie bij jullie gekomen.

De doctoren hadden mij gezegd dat het een lange weg te gaan was. 28 februari was het gebeurd en kon dit jaar daar vooruit trekken.

Nou is het eind september en ik kan eigenlijk weer alles. Met heel veel goede begeleiding is het allemaal veel korter geworden als de bedoeling was. Heeeeel veel dank hiervoor, en ik hoop jullie nooit meer te zien (in deze hoedanigheid).

Nico de Boer

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!