skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Pilates is een laagdrempelig manier om kracht in je romp- of kernspieren op te bouwen. De kern van Pilates is stretch (rekken) met kracht en controle en juist die controle is het belangrijkste omdat je hierdoor je geest gebruikt. Het is een mind-body interventie die zich richt op kracht, kernstabiliteit, flexibiliteit, spiercontrole en ademhaling.

Deze kracht, mobiliteit en balans zijn noodzakelijk bij veel dagelijkse activiteiten (staan, lopen, zitten, winkelen, aan-uitkleden, etc.), bij werken en natuurlijk sporten.

Hoe werkt FYSIO-pilates?

De Pilates methode past heel goed bij de rol van de fysiotherapeut; De patiënt leren waarom er voortdurend pijn is, waarom die pijn kan leiden tot angst voor bewegen wat weer kan leiden tot verkeerde of inefficiënte bewegingspatronen en houdingen thuis, op het werk of tijdens sporten. Zo kan er dan met de patiënt gewerkt worden aan een actief herstel. Uiteindelijk kan dit leiden tot het moment dat men weer activiteiten kan ondernemen om de algemene gezondheid en welzijn te behouden of zelfs te verbeteren.

De fysiotherapeut is de specialist in beweging. Bij de Fysiopilates gebruiken wij deze deskundigheid om pijnklachten aan het bewegingsapparaat te verminderen of te voorkomen. Door de pilatesoefeningen zodanig aan te passen aan de persoon, kan de fysiotherapeut individueel te werk gaan en een training bieden voor revalidatie tot een training die krachtig genoeg is voor (ervaren) sporters. Hij kan ervoor zorgen dat het juiste niveau van elke oefening wordt gegeven en wordt bemoeilijkt wanneer het lichaam op de oefening reageert.

Voor wie?

Fysiopilates richt zich met name op twee doelgroepen:

  • Behandeling bij klachten
  • Preventieve doeleinden

Fysiopilates kan goed van toepassing zijn voor fysieke training en revalidatieprogramma’s. Er wordt steeds meer wetenschappelijk bewijs geleverd dat Pilates bij volwassenen van alle leeftijden aanzienlijk kan bijdragen aan pijnvermindering, verbetering van flexibiliteit, spierkracht, houding, looppatroon, balans, bewegingsbereik en uiteindelijk kwaliteit van leven. Fysiopilates bij Lage rugpijn en valpreventie (stabiliteit) zijn daar een voorbeeld van.

Echter kan fysiopilates uitermate geschikt zijn, om klachten te voorkomen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is rugklachten. Doordat de pilates zich richt op de flexibiliteit, spierkracht, houding en balans kunnen klachten voorkomen worden.

Hoe ziet de Fysiopilates er uit?

Om slechte bewegingspatronen te transformeren naar efficiënte bewegingspatronen is beheersing van vijf Contrology Acties (CA’s), oftewel kernpunten nodig. Dit leidt tot het aanleren van bewegen met gezonde bewegingsvormen. Voorbeelden van deze kernpunten zijn ademhaling, lichaamspositionering, stabilisatie van de ribben en schouderbladen, bekkenmobiliteit en het gebruik van de buikspieren.

De eerste 5 á 6 lessen zijn nodig om de basisoefeningen van Fysiopilates eigen te maken. De kernpunten komen dan uitgebreid aan bod.

Onze groepen bestaan uit maximaal 8-10 personen. Hierdoor kunnen wij veel persoonlijke aandacht bieden om de uitvoering van de oefeningen optimaal te begeleiden. Zorg voor een grote handdoek en breng eventueel wat kleine kussentjes mee.

Wat zijn de mogelijkheden?

Starten

Een goede start is essentieel om te beginnen aan jouw fysiopilates. Hiervoor hebben wij de voorkeur om te starten met een intakegesprek. Hierbij kijken we naar jouw doelen, eventuele klachten en maken we alvast een start met de basistraining van fysiopilates. Hierdoor kun jij beter instromen bij de groepstrainingen en haal jij het meeste uit jouw training

Heb je geen klachten en lijkt het je gewoon leuk? Je kunt altijd deelnemen bij een gratis proefles. Laat wel even weten wanneer je komt, zodat we de groepsgrootte kunnen beperken.

Groepslessen

Om je de vrijheid te bieden een les te volgen wanneer het jou uit komt, bieden we twee strippenkaarten aan. Deze strippenkaarten zijn niet op naam en geldig voor 4 maanden.

  • 10 lessen voor 100 euro
  • 14 lessen voor 126 euro

Tijden groepslessen

Maandag

13.00-14.00 (Ger Geurts)

18.30-19.30 (Mayon Roeffen)

19.30-20.30 (Mayon Roeffen)

Dinsdag

17.30-18.30 (Minette Keijsers)

18.30-19.30 (Ger Geurts)

Woensdag

9.00-10.00 (Mayon Roeffen)

10.00-11.00 (Mayon Roeffen)

Donderdag

9.00-10.00 (Ger Geurts)

Vrijdag

9.30-10.30 (Mayon Roeffen)

9.00-10.00 (Mayon Roeffen)

 

Zijn er op dit moment geen beschikbare tijden voor jou? Laat je voorkeur weten en wie weet kunnen wij aan je voorkeur voldoen. 

Pakket mogelijkheden

Om kennis te maken met fysiopilates en de kernpunten goed eigen te maken bieden we ook introductiepakketten. Dit kan zowel één op één of samen met iemand die jij kent.

Mocht de intake onvoldoende zijn, of heb je behoefte aan iets meer één op één begeleiding? Dan is één van onderstaande pakketten mogelijk iets voor jou.

Starterspakket

Om je op weg te helpen met Fysiopilates bieden wij het starterspakket aan.

Dit starterspakket bestaat uit een intake, twee privélessen en een 10 rittenkaart voor onze groepslessen waar jij een kwartaal lang gebruik van kunt maken.

Tarief: 240,00

 

Extra één op één begeleiding?

Nog niet helemaal klaar om te starten in groepsverband maar liever één op één begeleiding? Via onze privétrainingen krijg jij nogmaals de gelegenheid om één op één instructies te krijgen van jouw pilatestrainer. Jij start met de groepslessen, wanneer jij daar behoefte aan hebt.
Tarief: 55 euro per les (50 minuten).

Starten met iemand anders?

Bewegen is vaak leuker met iemand anders. Jezelf oppeppen om weer te gaan sporten is toch een stuk moeilijker dan wanneer je de bekende ‘stok achter de deur’ hebt.

Vandaar dat wij ook de mogelijkheid bieden om met z’n tweeën of drieën te starten met je eigen Pilates fysiotherapeut Deze optie is mogelijk nadat je ieder je eigen intake hebt gehad.

Tarief twee personen: 29,50 p.p.

Tarief drie personen: 24,50 p.p.

 

Intakes en één op één begeleiding wordt op tijden afgesproken naar keuze.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze pilates therapeuten.

Fysiotherapeut Horst
Fysiotherapeute Horst Minette
Https://www.fysiowestsingel.nl/team/mayon-roeffen/

Anderen over ons

Heel goed geholpen. Als je iets niet wilt doen, hoeft dat ook niet. Heel vriendelijk en correct.

Annie Litjens (65)

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Zeer prettig. Ik kon gelukkig snel langskomen voor mijn behandeling. Ik ben vooral blij dat ik een eerlijke en duidelijke behandeling heb gekregen. Als ik weer klachten krijg dan kom ik zeker terug.

Judith (19)

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!