skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Echografie, is dat iets voor mijn klacht?

Je wilt graag direct meer weten over je klacht, hebt al langer last van je schouder, je enkel of een ander gewricht en je weet niet precies wat er aan de hand is en wilt hier meer duidelijkheid over? Dan is een echo mogelijk iets voor jou. Pezen, bot (oppervlakkig), kapsel, banden, spieren, slijmbeurs en meniscus zijn in beeld te brengen middels een echo en niet ieder gewricht is geschikt voor het maken van een echo. De schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel zijn hiervoor het meest geschikt.

Middels beeldvorming kunnen we een beter beeld krijgen van gewrichtsbanden, spieren en gewrichten, die tot een snellere en specifiekere conclusie kunnen leiden. Mochten we twijfelen over de uitkomst omtrent de echo en wat dit voor gevolgen heeft voor je behandeltraject, dan overleggen we direct met specialisten binnen onze netwerken.

echografie

Wat zien we met een echo?

Pezen
Bot (oppervlakkig)
Kapsel en banden
SpierenSlijmbeurs
Meniscus

Welke gewrichten zijn geschikt voor een echo?

Schouder
Knie
Enkel
Heup
Elleboog
Pols

Enkele voorbeelden…

Schouder

Sinds een aantal maanden heb je last van schouderklachten en je weet niet wat er aan de hand is. Is het een slijmbeursontsteking of is het een probleem van de spier of de pees? Mag ik nu juist wel of niet door de pijn heen bewegen? Je zou graag willen weten wat de pijn in de schouder veroorzaakt en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Dan is de echo een uitstekend middel om je meer duidelijkheid te geven over de klachten. Met de echo kunnen de pezen, spieren en gewrichten van de schouder goed beoordeeld worden waardoor de klacht voor jou beter begrijpelijk word.

Achillespees

Je doet graag aan hardlopen, maar je hebt de laatste tijd in toenemende mate last van de achillespees. Het begon met stijfheid en je liep dat er eerst wel uit, maar de laatste tijd heb je ook steeds vaker pijn tijdens het hardlopen. Je hebt rust genomen, maar de klachten blijven terugkomen. Wat is er nu precies aan de hand? Met een echo kan beoordeeld worden of er sprake is van schade van de achillespees en er kan een inschatting gemaakt worden van de ernst van de blessure. Het hardlopen komt hierdoor weer wat dichterbij.

Enkel

Met de voetbalwedstrijd van afgelopen weekend ben je door de enkel heen gegaan. De enkel is gezwollen en je weet niet wanneer je weer kunt voetballen. Je bent onzeker of je er nu juist wel of niet mee moet moet belasten. Met een echo kan beoordeeld worden welke enkelbanden beschadigd zijn en hoe lang het herstel gaat duren. Je krijgt daarbij ook direct advies over hoe je het beste om kunt gaan met de blessure.

Onze echografie specialisten

Echografie fysio horst

Anderen over ons

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Gea Bos

Kundig, betrokken en altijd op tijd

Sandra Kallen (46)

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!