skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Pijn kan het gevolg zijn van verkeerd bewegen, of door pijn gaan we verkeerd bewegen. Dit kan komen door een trauma, gewoonte houding of een overbelasting. In ons lichaam bewegen we volgens verschillende beweegpatronen. Door bovenstaande redenen kan het zijn dat deze beweegpatronen zich gaan aanpassen. Deze aanpassing kan er bijvoorbeeld toe leiden dat spieren een andere functie gaan vervullen. Zo hebben we bijvoorbeeld ‘houdings handhavende spieren’ en ‘beweegspieren’.

Houdings handhavende spieren, zijn de spieren die ervoor zorgen dat we lang kunnen blijven staan, lang kunnen zitten, rechtop blijven. Dit zijn spieren die een gewricht meestal niet laten bewegen, maar korte afstanden afleggen. Bijvoorbeeld van wervel naar wervel. Beweegspieren zijn spieren die onze gewrichten laten bewegen, denk aan het strekken en buigen van een knie.

Dit is te vergelijken met een sprinter die een marathon gaat rennen en vice versa. Oftewel een onhaalbaar doel. Het diagnosticeren of deze aanpassing gerelateerd kan worden aan jouw klachten en vervolgens een behandelplan opstellen behoort tot de aanpak binnen kinetic control. De bewegingspatronen analyseren en dit corrigeren door middel van specifieke oefeningen, kan de pijn snel laten afnemen en de mobiliteit verbeteren. Vanuit het Kinetic Control principe is het zeer belangrijk te zoeken naar de oorzaak van een klacht en niet alleen de symptomen te behandelen.

Is Kinetic Control iets voor mij?

Kinetic control kan bij verschillende gewrichten worden toegepast. Chronische lage rugklachten en whiplash klachten zijn twee specifieke klachten waarbij ze bijna altijd van toepassing zijn. Daarnaast zijn er nog meerdere andere klachten waarbij kinetic control mooie resultaten kan geven. Herken jij één van onderstaande vraagstellingen, dan kan kinetic control mogelijk iets voor jou betekenen.

  • ik heb terugkerende klachten
  • mijn herstel gaat moeizaam (na operatie of trauma)
  • ik kan activiteiten niet lang uitvoeren
  • ik kan mezelf niet lang rechtop houden (vaak bij nek- en rugklachten)
  • behandelingen hebben een kort durend effect tot nu toe
  • ik ben onder de 18 en heb terugkerende (rug) klachten

Het is moeilijk om de juiste indicatie in woorden te beschrijven. Mogelijk zou het kinetic control principe iets voor jou kunnen zijn, maar herken jij jezelf niet direct in bovenstaande zinnen. Kom een keertje bij ons langs om samen in gesprek te gaan of wij iets voor jou kunnen betekenen.

Onze Kinetic Control specialist

Anderen over ons

Ik ben FAN. En wel van een topper van een Osteopaat: Danique van Aken
Haar goede uitleg, dosis aan kennis, enthousiasme, en energieke uitstraling zorgen ervoor dat je begrijpt wat ze doet en waar het goed voor is. En als er iets is wat ze even niet weet, zoekt ze het voor je uit. Aanradertje dus.

Wat een fijne therapeuten. Altijd een luisterend oor, zodat je het beste kan doen voor je herstel.

Gea Bos

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!