skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Onze ergotherapeuten werken vanuit de vraag en motivatie van de patiënt of mantelzorger. Door goed te luisteren en door te vragen wordt in het eerste gesprek duidelijk wat iemand zijn hulpvraag is. In het behandeltraject staan respect, eerlijkheid en samenwerking hoog in het vaandel. Therapeut en cliënt staan op gelijke hoogte en werken samen om de behandeldoelen te bereiken.

ergotherapie

Hoe werken wij

Cathelijne heeft zich gespecialiseerd voor volwassenen in vermoeidheidsklachten, oncologie en ergotherapie bij dementerende ouderen en hun mantelzorgers aan huis (Edomah). Voor kinderen heeft Cathelijne de CO-OP cursus gevolgd. Deze methode leert kinderen stappen te zetten om zelf vaardigheden te leren (Goal, Plan, Act, Check).

Roseliek richt zich bij ons op ouderen en de problematiek waar deze groep tegenaan lopen. Met name dementie en neurologische klachten zijn haar aandachtspunten.

Samenwerking is heel belangrijk voor onze ergotherapeuten. Hiervoor zijn onze therapeuten actief in diverse werkgroepen die de kwaliteit van werken verbeteren. Enkele groepen waarin ze actief zijn: ISOZ-ZON: (een samenwerking van zorgverleners binnen Horst aan de Maas op gebied van oncologie), Gezond werken: (een samenwerking tussen fysiotherapie en ergotherapie, diëtiste en individuele coach gericht op arbeid). Edomah kenniskring,

DTE: Directe Toegankelijkheid Ergotherapie.
Voor de behandeling ergotherapie is geen verwijzing van de (huis)arts meer nodig. Je kunt direct contact opnemen voor een afspraak. Er vindt dan een korte screening plaats en de ergotherapeut stuurt een kort rapportje naar de huisarts.

Voor vragen of ergotherapie mogelijk iets voor jezelf, kind of ouder kan betekenen, neem contact op via  info@ergowestsingel.nl

Uw ergotherapeute

Roseliek Custers Ergotherapeute
Roseliek Custers

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Fijne mensen.
Goed behandeld altijd!

26-09-2019

Top ervaring!

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!