skip to Main Content
Bel 077 - 398 28 34

Mogelijk heb jij bij de arts of specialist te horen gekregen dat je klachten met je AC-gewricht te maken hebben. Maar wat is dit nu eigenlijk?
Het AC gewricht is het gewricht tussen het schouderdak (Acromion) en het sleutelbeen (Clavicula). Eigenlijk zit het bovenop je schouder. Dit gewricht is nogal eens vaker een bron van klachten. In dit gewricht zit een kleine meniscus die ook pijnklachten kan veroorzaken.
Ook bij artrose van dit gewricht kunnen klachten rondom de schouder ervaren worden. Veel zwaar werk en werk boven schouderhoogte zoals bijvoorbeeld een metselaar, kan op den duur klachten in dit gewricht geven.

Symptomen

De pijn in dit gewricht wordt meestal ervaren bovenop de schouder. Het bevoelen van dit gewricht is vaak pijnlijk bij klachten. Bovenhandse activiteiten zijn vaak beperkt. Ook kan er zwelling van het gewricht optreden. Dit is niet altijd met het blote oog zichtbaar. Kraken en klikken kan ook ervaren worden bij problemen van dit gewricht.

Echo

Met echo kan de buitenrand van het gewricht beoordeeld worden en er kan worden gezien of er bijvoorbeeld sprake is van vocht in het AC gewricht. Je krijgt bij de echo direct een verslag, wat je ook kunt gebruiken bij een bezoek aan je huisarts of fysiotherapeut. Wil je ook een echo van de schouder en het AC gewricht? Onze specialisten geven je direct meer duidelijkheid.

Anderen over ons

In verband met aanhoudende nekklachten ben ik gedurende enkele maanden behandeld door fysio- en manueel therapeut Marieke Aerts. Mijn klachten bestonden uit pijn in nek, schouders en rug, verminderde mobiliteit en hoofdpijn. Marieke was in staat om zeer gericht zelf te voelen waar de spanning zich het meest opgehoopt had om vervolgens daaraan te gaan werken. Iedere behandeling begon met het door haar te ontdekken en bekijken van probleemplekken, een methode waardoor ik zelf vaak niet eens hoefde aan te geven waar mijn last zat; Die kwamen naadloos overeen met haar diagnose.
De behandelingen zelf waren altijd ontspannen alhoewel het niet altijd pijnloos was. Het is duidelijk dat ze tracht om letterlijk beweging te krijgen in de probleemzones om ze vrij te maken en dat gaat helaas niet altijd zonder last. Mijn grenzen daarin werden echter nooit overschreden, communicatie was perfect.
Om een aanhoudende spanningszone aan te kunnen pakken heb ik tevens een dry needling sessie van Marieke gekregen. Een methode waarin kleine naalden werden ingebracht op spanningspunten die voor een korte ontlading zorgen. Ik heb hier zeer veel baat bij gehad! De eerste dagen voelde ik een bijna letterlijke zwaarte op mijn schouders maar al snel voelde ik een bevrijdende vooruitgang. Hierna waren voor mij de klachten al snel gereduceerd tot een hele acceptabele situatie.
De behandelingen van Marieke zijn doeltreffend. Er is een duidelijk verschil merkbaar met een reguliere (sport-)massage, er wordt een duidelijke diagnose gesteld, vervolgens een behandelplan en dat eigenlijk iedere behandeling opnieuw.

Klacht snel opgelost. Op tijd gekomen bij klacht. Zeer tevreden, voor de zoveelste keer.

Bert van Seuren (57)

ik wil jullie allemaal op de Westsingel  bedanken voor de goede begeleiding die ik daar heb gehad.

Ik heb een afscheuring van de spier boven het linkerknie gehad en na de operatie bij jullie gekomen.

De doctoren hadden mij gezegd dat het een lange weg te gaan was. 28 februari was het gebeurd en kon dit jaar daar vooruit trekken.

Nou is het eind september en ik kan eigenlijk weer alles. Met heel veel goede begeleiding is het allemaal veel korter geworden als de bedoeling was. Heeeeel veel dank hiervoor, en ik hoop jullie nooit meer te zien (in deze hoedanigheid).

Nico de Boer

Wij werken samen met

Wij werken samen met

Openingstijden

Maandag 07:30 - 21:00
Dinsdag 07:10 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website door Next Fysio

Openingstijden

Maandag 06:30 - 21:00
Dinsdag 06:30 - 21:00
Woensdag 06:30 - 21:00
Donderdag 06:30 - 21:00
Vrijdag 06:30 - 19:00
Zaterdag 09:00 - 11:00 (fitness)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!