Onze ergotherapeute Cathelijne

Cathelijne Strijbosch - ErgotherapeuteAls ergotherapeut werkt Cathelijne Strijbosch vanuit de vraag en motivatie van de patiënt. Door goed te luisteren en door te vragen wordt in het eerste gesprek duidelijk wat iemand zijn hulpvraag is. In het behandeltraject staan respect, eerlijkheid en samenwerking hoog in het vaandel. Therapeut en cliënt staan op gelijke hoogte en werken samen om de behandeldoelen te bereiken.

Cathelijne heeft zich gespecialiseerd voor volwassenen in vermoeidheidsklachten, oncologie en ergotherapie bij dementerende ouderen en hun mantelzorgers aan huis (Edomah).
Voor kinderen heeft Cathelijne de CO-OP cursus gevolgd. Deze methode leert kinderen stappen te zetten om zelf vaardigheden te leren (Goal, Plan, Act, Check).

Samenwerking is heel belangrijk. Cathelijne is actief in diverse werkgroepen die de kwaliteit van werken verbeteren. Enkele groepen waarin ze actief is zijn: ISOZ-ZON: (een samenwerking van zorgverleners binnen Horst aan de Maas op gebied van oncologie), Gezond werken: (een samenwerking tussen fysiotherapie en ergotherapie, diëtiste en individuele coach gericht op arbeid). Edomah kenniskring,

Gevolgde cursussen

-CO-OP: Volgens een stappenplan doelgerichte handelingen aanleren. (meer info: CO-OP )

-EDOMAH: Ergotherapie bij Dementerende Ouderen en hun Mantelzorgers Aan Huis.
(meer info: EDOMAH )


-Diagnostiek en behandeling van vermoeidheidsklachten. (meer info: Vermoeidheidsklachten )

-Ergotherapie en Oncologie. (meer info: Ergotherapie en oncologie )

DTE: Directe Toegankelijkheid Ergotherapie.
Voor de behandeling ergotherapie is geen verwijzing van de (huis)arts meer nodig. Je kunt direct contact opnemen voor een afspraak. Er vindt dan een korte screening plaats en de ergotherapeut stuurt een kort rapportje naar de huisarts.

Afspraken mogelijk op maandag-woensdag-vrijdagmiddag in Horst en op vrijdag ochtend op de dependance in America.
 info@ergowestsingel.nl