Valpreventie cursus

 

 

 

 

 

 

 

De cursus start op 22 oktober 2018 en is 2 x per week gedurende 5 weken.

De valpreventiecursus is vanaf 22 oktober op maandag en donderdag van 13.00 uur tot 14.15 uur in de gymzaal in Meterik. Doel van deze cursus is om valangst te verminderen, loopvaardigheid te verbeteren en zo veilig mogelijk leren vallen.

De cursus is bedoeld voor mensen  (vanaf 65 jaar) die 15 minuten kunnen lopen zonder loophulpmiddel, en geen ernstige aandoeningen hebben.

Er wordt gewerkt met 3 oefenvormen:

  • Obstacle course: omgevingssituaties worden nagebootst waarbij hindernissen zijn ingebouwd om aanspraak te doen op de balanscontrole.

  • Sport- en spelprogramma: is gericht op bewegen in een ruimte waarbij rekening gehouden moet worden met de overige aanwezigen, eventueel aangevuld met een opdracht.

  • Judo-programma: het doel is om de mensen beter voor te bereiden op de momenten dat men daadwerkelijk valt. Dit gebeurt door het aanleren en laten ervaren van veilige handelingen, die nodig zijn wanneer men komt te vallen.

    De kosten voor de gehele cursus zijn 150,00 euro. Het is afhankelijk van het verzekeringspakket of iemand iets terug ontvangt van de zorgverzekeraar. Dit kunt u bij de zorgverzekering navragen.

Bent u of kent u iemand met valneiging? Voor deelname kunt u mailen met info@fysiowestsingel.nl

Contactpersonen zijn Emmy Bouten, Minette Keijsers en Lida Cox-Meijers

De valpreventie wordt vanuit fysiotherapeutisch perspectief gegeven; individueel en groepstraining gericht op het voorkomen van vallen. "Vallen Verleden Tijd" bestaat uit een wandelparcours, sport en spel, balanstraining en valtechniek. De groepssessies zijn bedoeld voor de redelijk fitte, thuiswonende 65- plusser die nog in staat is 10 minuten te wandelen. Voor de minder mobiele ouderen is een meer individuele benadering vereist.

Deze cursus "Vallen Verleden Tijd" wordt verzorgd door Fysiotherapie Westsingel en Ergotherapie Westsingel
Zie onderstaande presentatie:


 

 

 


info@fysiowestsingel.nl
mkeijsers@fysiowestsingel.nl
ebouten@fysiowestingel.nl
lcox@fysiowestsingel.nl    _MG_5177  _MG_5177  _MG_5188